Remekelhetnek a permetező drónok a parlagfüves területek megszüntetésében is!

Nem csak precízebben, de gyorsabban is lehet dolgozni a legújabb technikával, mint a hagyományos permetező módszerrel. Mindezek mellett pedig olcsóbb és környezetkímélőbb is. A drónok forgalmazásában kizárólagosságot élvező cég ma Abonyban mutatta be a gazdálkodóknak a más országokban már elterjedt és nagyon népszerű növényvédelmi újítást.

IDE kattintva olvasható a cikk minderről.

Kontakt : klara.malom@gmail.com

Felhívás Parlagfű Mentesítésre

Tisztelt Nagykőrösi ingatlantulajdonos, bérlő, használó!

Felhívom szíves figyelmét, hogy minden nagykőrösi ingatlantulajdonos, bérlő, használó köteles gondoskodni a parlagfű és más allergiát okozó gyomnövények irtásáról ingatlanának területén és az azzal határos közterületen. Fentiek figyelembevételével a Nagykőrös Járási Hivatal, mint első fokon eljáró illetékes ingatlanügyi hatóság, határszemlét tart 2018. április 16. napjától kezdődően az év bármely további munkanapján folyamatosan kerül megtartásra.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése szerint: „A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.”

A parlagfű-mentesítéssel kapcsolatos együttműködésüket megköszönve.

 

Pest Megyei Kormányhivatal
Nagykőrösi Járási Hivatala